Mitől dől a lé – válság idején is? Várunk az augusztus 8-i gazdag napon!


Mitől dől a lé?
Ezzel a címmel már 3 nagy sikerű konferenciát tartottunk egyre nagyobb létszámmal – legutóbb mintegy 70-en voltunk együtt 2010 áprilisában -, és egyre emelkedő energetikai, rezgés szinttel. És igen, a 2. Mitől dől a lé? konferenciánknál hozzátettük tavaly ezt a kiegészítést is: válság idején…

Válság van? Kérdezhetnéd. Őszinte leszek: nem tudom. Hogy miért nem? Racionális síkon több elemzőtől, szakértőtől hallottam azt, hamarosan feláll az ún. dupla V alakzat – ez: W. Jó két éve rajzoltuk, rajzolta meg a világ a W első lefele menő szárát, ebből valamelyest sikerült kijönni. És akkor most jön az újabb leesés?

“A válságban két dolgot tehetsz: ott maradsz, ahol vagy, vagy pedig élsz a fejlődés lehetőségével!” Maxwell Maltz

Válság elsősorban a fejekben van – jómagam ezzel a gondolattal tudok azonosulni. Tehát dönthetünk róla, hogy egy helyzetet (ahogy tartja ama kínai mondás) veszélyként, vagy esélyként éljünk meg. És valóban a legfontosabb: a változtatás, azaz élni a fejlődés lehetőségével – ahogy Maxwell Maltz írta.

Régebben azt mondogattam: „Bizton remélem, hogy meg fognak változni a dolgok.” Aztán megtanultam, hogy a dolgok kizárólag akkor változnak meg az életemben, ha én magam megváltoztatom. Jim Rohn

Ezt tesszük majd közösen 2010. augusztus 8-án 10 és 17 óra között – feltéve, ha velünk tartasz a 4. Mitől dől a lé? budapesti konferenciánkra.

Először tartunk nyáron  Mitől dől a lé? konferenciát – miért? Mi a cél(unk)?

A nap különleges a számmisztika alapján, mert 2x is szerepel benne a bőséget, gazdagságot jelképező 8-as szám, s 2 évvel ezelőtt (amikor 3x szerepelt a dátumban a 8-as szám) ezen a napon is volt GazdagNők rendezvény (női pénzügyi önismereti tréninget tartottam).

Megoldásokat nyújtó, tovább fejlődést segítő, tévhit eloszlató női pénzügyi önismereti konferencia megrendezése most agusztus 8-án, vasárnapra a célunk, hogy segítsük nőtársainkat abban, hogy eligazodjanak a napi hírek között, megértsék azok hatását, felismerjék a saját lélektani mozgató rugóikat – egyáltalán: ismét együtt lehessünk egy inspiratív, felemelő napot közösen átélve miközben új információkat, ismereteket szerzünk, s tanulunk magunkról, másokról.

Életünkben van ugyanakkor egy mélyebb dimenziója is, és azért is szervezünk ezúttal először nyári “Mitől dől a lé?” konferenciát, mert érdekesen csomósodnak össze bizonyos pontok, s kezdenek a láthatatlan világból a hétköznapok racionalitásában megjelenni.  Ennek köszönhetően új előadóval, trénertárssal lehet majd megismerkedni. Ez voltaképpen folytatása az eddigi hagyományoknak, mert mindig voltak új és új előadóink az immáron hagyományossá vált “Mitől dől a lé?” GazdagNők konferenciákon.

Mi a titok?

Van, aki(k)hez akkor is áramlik a pénz, ha esik, ha fúj. Akikkel ez nem így történik, azok könnyen lehet, hogy nem értik: hogy létezik ez? Máshoz igen, hozzájuk pedig nem? Vagy máshoz több, hozzájuk meg miért kevesebb, vagy alig? Elárulom, s nem elsőzör a titkot: kulcs bennünk van!

“A jövedelmed egyenes arányban áll a gondolkodásmódoddal, és semmi köze a gazdasági helyzethez.” (Jim Rohn mentorának tanácsa)

Erről szól majd 2010. augusztus 8-án, vasárnap 10 és 17 óra között a 4. Mitől dől a lé? női pénzügyi önismereti konferencia. 3 konferenciát is tartottunk már az elmúlt 1.5 évben abban a témában, hogy vajon mitől is dől a lé,  több mint 170 nő részvételével. Az első nyári alkalmon most először, vagy ismét alkalmad lehet velünk tartani, hogy résztvevője lehess a “Mitől dől a lé?” női pénzügyi önismereti konferenciának!

Készülj fel rá, hosszabb olvasmány következik – egyetlen oka van: alaposan informálni akarunk, hogy megalapozottan tudjál döntést hozni a jelentkezésedről, a részvételedről!

Mikor lesz pontosan, milyen időtartamban?

2010. augusztus 8-án, vasárnap várunk 10 és 17 óra között Budapesten (pontos címet, helyszínt alább találsz).

Mit ajánlanak, mit mondanak a korábbi konferencia-résztvevők?

Olvasd el azok véleményét, gondolatait és érzéseit, akik részt vettek a legutóbbi “Mitől dől a lé?” konferencián idén tavasszal – ezek veled is megtörténhetnek, te is érezheted így magad! :-)

Fehér Zsófia, Debrecen:

Amikor elmentem a bankba befizetni a pénzt a konferenciára, azt vettem észre, hogy az ügyintéző nő, akinél az átutalást csináltam, hogy mosolyog, amikor megnézte az általam kitöltött adatokat. És aztán visszakérdezett Ida nevére, és pontosan tudta, hogy én most egy GazdagNők konferenciára megyek. Azt mondta, Ő is nagyon szeretne elmenni, csak… idő, pénz, de nagyon érdekli, meg rendszeres olvasója a hírleveleidnek. Ezt jelnek vettem, hogy nagyon is jó helyre megy a pénzem. Mert hát…

Nagyon nehezen szántam rá magamat, hogy elmenjek a konferenciára, hogy mitől lesz nekem jobb, de nagyon sokat motoszkált bennem a dolog. Fontos tudni rólam, hogy hamarosan diplomás pályakezdő leszek, és elhatároztam, hogy nem szeretném elhagyni Magyarországot a biztosabb megélhetés reményében. De közben úgy éreztem , hogy fogalmam sincs, hogy igazán mivel szeretnék foglalkozni és hogy miből éljek meg. Teljes káosz volt bennem.

Amiben segített a konferencia az az, hogy gyakorlatilag eszközöket adott arra, hogyan fókuszáljak a céljaimra. Na és persze, hogy mi a célom, abban megerősített:  mi az, ami a legnagyobb örömet adja az életemben. És hogy PRÓBÁLKOZNI kell, egyik kis lépés a másik után, és a FÉLELMEINKEN keresztül megyünk. Az a legjobb ebben, hogy nem vagyok egyedül ebben a folyamatban. Hanem megtudjuk osztani egymással a tapasztalatokat.

Minden olyan nőtársunknak ajánlom a konferenciát, akik egy kicsit is úgy érzik, hogy de jó lenne elmenni, csak… Azon a ,,csak,,-on át kell lépni, ez a titok. Nekem megérte, és javaslom másoknak is.

Balasi Eszter, Budapest:

A “Mitől dő a lé?” konferencia után három nappal egy munkatárgyalásra mentem, ami már másfél éve (!) húzódik (nem a pénz volt a gond, hanem a feladat). Új stratégiával készültem, a következő recept alapján:

1. koncentrálj az erősségeidre (Ida előadása) – írtam listát 20 jó tulajdonságomról= nagyobb önbizalommal mentem, és hajlandó voltam kilépni a szűkebb komfortzónámból,
2. mi a fontos? (Eszter előadása) – pontosan leírtam, hogy az adott munka hogyan illeszkedik a távlati terveimbe = ettől könnyebb volt a célra koncentrálni a kételyek helyett,
3. kérdezzük a “főnököt” a saját céljairól (így végre arra is rájöttem, hogy valójában mit akar tőlem), illetve amiről nincs tudásunk, azt “tálaljuk” mint fejlődőképességet (Kata előadása )= megszületett a közös érdek definíciója, és konkrét képzési ajánlatot is kaptam,
4. meséljünk egy új valóságot (Kriszta előadása) – reggel felkeltem egy órával előbb, kipróbálni a “táncos mesélést”, amiről Kriszta beszélt = a megbeszélés alatt nyugodtabb voltam, jobban a központomban tudtam maradni.

Eredmény: konkrét munkaajánlatot kaptam és végre el is vállaltam.

Azt érzem a rendezvény egyik fő erősségének, miután leülepedtek bennem az élmények a konferencia után, hogy nagyon jó arányban voltak az azonnal hasznosítható praktikus tanácsok, a szemléletmódosító hosszútávú módszerek, és az érzelmi megerősítések. Úgy érzem, hogy ez elég nagy lökést adott, konkrétan átlökött (löktetek:)) egy akadályon.

Miről lesz szó 2010. augusztus 8-án 10 és 17 óra között?

Kicsit provokatív talán a cím: “Mitől dől a lé?” . Előadó társnőimmel együtt mégis úgy gondoltuk, hogy továbbra is megtartjuk ezt a címet, és megnézzük, még tovább boncoljuk, hogy ugyan mitől dől(het) – úgymond – a lé, még válságosabb időszakokban is.

Befektetési, pénzügyi ismereti teszttel kezdjük a napot! :-) Ehhez kapcsolódón a teszt 7 témáját érintve délelőtt 2 előadás lesz, a délután pedig a gyakorlaté, a saját élményeké! :-)

A teszt által érintett témakörök:

 • döntési stílus,
 • kockázatvállalási hajlandóság,
 • változás és kihívásai,
 • irányítás/kontroll képessége,
 • érzések jövővel kapcsolatban,
 • pénzhez való hozzáállás,
 • pénzügyi informáltság.

A délelőtti előadások:

1. Válság: veszély vagy esély?

Dupla V – mostanában többször elhangzik ez a kifejezés utalva arra, hogy a jó 2 éve kezdődött pénzügyi világválság a felmenő ág után ismét lefelé szalad, és így a dupla V alakzat megrajzolása várható. Tényleg közeledik az újabb válság hullám? És ha igen, akkor mit tehetünk? Mennyire látszólagos vajon a most közelgő veszély? Hogyan fordítható a veszély eséllyé? Érdekességek, háttér infromációk a pénz világából. Néhány gondolat a pénzügyi tervezésről, mi a szerepe egy család életében. Erről szól Frojda Ida regisztrált pénzügyi tervező előadása.

2. Hol van (az) a jövő?

Pénzügyeink jövője – voltaképpen mikor és hol dől el, hogy mitől is dől a lé? Netán a jelenben? Amit a múlt is jelentősen befolyásol(hat)? Az előadás fókusza a jövő tervezésére és a kockázatvállalásra alapoz (ezen belül a hiedelmekből fakadó blokkokra, a tervezés szakaszaira, időgazdálkodás, késleltetés, halogatás, komfortzóna témához kötődő vetületeire).  Kiemelten téma lesz a kockázatvállalási hajlandóság és a jövőkép összefüggései, s hogy a nőknek mire kell kiemelten/különösen odafigyelniük. Erről szól majd Chi*** Csapó Ida női önismereti tréner, nők és pénz specialista előadása.

A délutáni gyakorlatok:

Várhatón 4 zónát érintve (a tesztből derül ki majd pontosan, hogy ezek micsodák ;-)) az irányítás, a  döntés, a változás témákat járjuk körbe különféle feladatok megoldásán keresztül, gyakorlatokkal. Így  mélyítjük az önismeretet, s keresheti meg ki-ki a saját megoldásait saját élményeket is átélve. A praktikusság, a játékosság, a lelki oldal egyaránt jelen lesz – imaginációs gyakorlat, összegző kiselőadás is elképzelhető. Mindehhez a keretet a jelenlévők igényei, az odasűrűsödő inspirációk adják meg – ott és akkor általunk jön létre, közösen alkotjuk meg.

A délutánt vezeti Balasi Eszter grafológus és életmód tanácsadó, valamint Chi*** Csapó Ida női önismereti tréner, nők és pénz specialista.

Tehát mit kaphatsz most, 2010. augusztus 8-án, vasárnap 10 és 17 óra között?

 • * megtudhatod, hogy befektetési szempontból milyen a pénzügyi személyiséged: mennyire vagy kockázatvállaló, hogyan állsz a változáshoz, hányadán állsz az irányítással, a jövővel kapcsolatosan, milyen a hozzáállásod a pénzhez, a pénzzel kapcsolatos ismereteidet hogyan érzékeled, a döntési stílusod mennyiben segíti a pénzügyeidet,
 • * tényleg közeledik-e az újabb válság hullám, mi a teendő, milyen háttér infromációk segíthetnek téged a pénz világából, mi a tudatos pénzügyi tervezés jelentősége, mi a szerepe egy család életében,
 • * sikeres pénzügyeid jövőjét milyen hiedelmek, blokkok akadályozhatják, hogyan találd meg, és oldd fel ezeket, mi a megújulásodat segítő leghatékonyabb lélektani mechanizmus és spirituális praxis, mire kell nőként kiemelten/különösen figyelned,
 • * mélyül általános és pénzügyi önismereted, miközben saját élményeket átélve saját megoldásaidra találhatsz  – mégpedig téged támogató, tudatosodásodat és öntudatosodásodat is segítő női körben.

Szóval ha szeretnéd, mi több: Te meg akarod őrizni az optimizmusodat, és legalább annyi pénzből, ha nem többől akarsz megélni, mint eddig (még a magyar valóság közepette is), nos, akkor valóban gyere el, és töltsd velünk ezt a vasárnapot: 2010. augusztus 8-át.

Garantált, hogy nem úgy fogsz távozni, ahogy jöttél! Nagy az esélyed rá, hogy energiaszinted magasabb lesz, s rezgés szinted pozitívabb, mint ahogy érkeztél. Az előadások interaktívak lesznek, amikor is nemcsak kérdezhetsz, de saját élményeidet és tapasztalataidat is megoszthatod a többiekkel, ha gondolod…

Gyakorlatias megoldásokat kapsz majd, a helyszínen lesznek téged segítő feladatok, és “hazavihető”, energiaszintedet növelő, szemléletváltásodat segítő gyakorlatok, s rögtön tesztet töltünk ki a nap elején, amivel végig foglalkozunk a nap folyamán!

Akikre számíthatsz, azaz előadónőink

Akik segítenek majd téged a pénzteremtésben, bőségtudatod kialakításában, további mélyítésében, a női önismereted önbizalmad erősödésében, hétköznapjaid hatékonyságában:

1. Chi*** Csapó Ida (Budapest) női önismereti tréner, nők és pénz specialista, a GazdagNők.hu honlap tulajdonosa és blogírója írja:

Életfeladatom, személyes küldetésem, hogy a nőket segítsem önbizalmuk erősítésében, önismeretük elmélyítésében – azért, hogy harmonikus, kiegyensúlyozott emberek lehessenek/legyenek. Így jobban érzik magukat a saját bőrükben, és valóban tenni tudnak szűkebb és tágabb környezetükért – nyomot tudnak hatni a világban nőként. Célom továbbá, hogy segítsem a nőket az anyagi függetlenségük kialakításában, pénzügyi önismeretük elmélyítésében, pénzügyi intelligenciájuk fejlesztésében. Mélyen hiszek a gondolat teremtő erejében, a rezgés és vonzás, az érlelés és az intuítiv cselekvés törvényében, a támogató női körök inpiráló hatásában. Megközelítésem hármas: lélektani, racionális és spirituális oldalról közelítek meg minden témát, és ezek együttes szemléletőből igyekszem átadni a tudást, s juttatni saját élményekhez, felismerésekhez azokat, akik velem, az én támogatásom mellett készek erre.

2. Frojda Ida regisztrált pénzügyi tervező írja magáról:

A rendszerváltást követő 15 év során két magyar, és öt nemzetközi vegyesvállalat alapításában, illetve vezetésében vettem részt. 2005-ben döbbentem rá, hogy mennyire keveset tudok a pénzről, a pénz mozgását működtető erőkről és a benne rejlő lehetőségekről. Dolgaimat ösztönösen sikerült úgy irányítanom, hogy mindezek ellenére sosem szenvedtem hiányt. Akkoriban figyeltem fel arra, hogy vannak a környezetemben olyan emberek, akik jövedelmük jelentős részét már nem a munkájukkal szerzik. Elhatároztam, hogy ennek utána járok, ez nekem is kell! Szüleimtől azt tanultam, hogy egy jó állásban, becsületes munkával kell a pénzt megkeresni. Ma már másképp látom mindezt. Milyen kifejező a magyar nyelv: állásban keresni a pénzt?

Az “állás” nem visz előbbre, a “keresés” nem biztos hogy eredménnyel jár. Feladtam addigi munkáimat, elkezdtem önmagam fejleszteni, pénzügyileg képezni. Saját életem jobbítása mellett az hajtott, hogy minél több ember figyelmét ráirányítsam arra, hogy anyagi helyzetünkről nem a külvilág, hanem elsősorban önmagunk tehetünk. Néhány évig pénzügyi tanácsadóként – elsősorban nyugdíj témában – dolgoztam, majd megszereztem a Regisztrált Pénzügyi Tervezői minősítést. A Magyar Pénzügyi Tervezők Szövetségnek alapító tagjaként én is azon munkálkodom, hogy megszerzett tapasztalataimat és tudásomat minél több ember javára tudjam fordítani.

3. Balasi Eszter grafológus, életmód-tanácsadó írja magáról:

Több éves szakmai tanulmányaimat követően, 16 éve foglalkozom hivatásszerűen kézírások és rajzok elemzésével. Ez idő alatt négy évig dolgoztam egy fővárosi kórház mentálhigiéniai osztályán grafológusként. Az egyéni tanácsadás mellett tizenhárom éve tartok különböző szintű és témájú grafológia- és önismereti tanfolyamokat, cégeknél, oktatási és egészségügyi intézményeknél és magánszemélyeknek egyaránt.

A 4. Mitől dől a lé? konferencia első 35 résztvevőjének örömmel adom át a “A pénzügyi önismeret első lépései a kézírás tükrében, avagy hogyan fedezhetjük fel döntési mechanizmusaink alappilléreit” című ingyenes e-könyvemet.

Amiben biztosak vagyunk, hogy ez a női pénzügyi önismereti konferencia remek keveréke lesz a racionalitásnak és a spiritualitásnak, a lélektani megközelítésnek.

Ne feledd, hogy a Gazdagnők.hu honlap és blog, az egész projekt szlogenje nem véletlenül ez: Gazdag nők – lelkiekben, anyagiakban, és szellemiekben.

Ne gyere el, ha

 • ha a válság szó hallatán tökéletesen nyugodt maradsz,
 • ha úgy érzed mindent tudsz a befektetésekről,
 • ha azt gondolod pénzügyi ismereteid a magán pénzügyekkel kapcsolatban úgy jók, ahogy vannak,
 • ha nem érdekel milyen a befektetési pénzügyi személyiségtípusod,
 • ha a változás, a változtatás mindig zökkenőmentesen ment és megy neked,
 • ha minden pénzügyekkel blokkodat, hiedelmedet nemcsak ismered, hanem fel is oldottad már,
 • ha nem kívánsz változtatni a jelenlegi helyzeteden, hangulatodon, állapotodon,
 • ha komplett pénzügyi terved van legalább 15 évre előre,
 • ha úgy véled a pénz és a spiritualitás nem fér össze,
 • ha azt gondolod, hogy nincs szükséged támogató női körre,
 • ha úgy véled mindenki más felelős a jelenlegi helyzetedért, csak te nem,
 • egyszóval semmiképpen se gyere el, ha nem akarsz fejlődni, változni, az önismeretedet mélyíteni, a saját női önbizalmadat erősíteni.

De ha mindezek ellenkezője igaz a fentiekből rád és a szándékaidra nézve, akkor nagy szeretettel várunk – GYERE! :-)

Mennyibe kerül? Meddig jelentkezhetsz, hogyan fizetheted be a részvételi díjat?

A régi ügyfeleinknek kiemelten kedvezni szeretnénk, ezért számukra a részvételi díj: 8880,- Ft. (Régi ügyfélnek az számíti, aki korábban már igénybe vett fizetős szolgáltatást a GazdagNők.hu programjaiból.)

Új ügyfeleknél jelenleg a résztvételi díj:

 • * augusztus 3-a után 17.000,- Ft

Az átutalási bankszámlaszám adatait a jelentkezők a további részletekkel e-mailben kapják meg. Kizárólag átutalással lehet fizetni – kérjük,  hogy készpénzzel ne fizessetek be bankfiókban, mert nagyon sok adminisztrációs kihívás van az ilyen befizetésekkel. Ha időben utaltok, akkor minden hamar sínre kerül. És a korán fizetők ráadásul ajándék e-könyvet kapnak, mégpedig az első 35 jelentkező és részvételi díját befizető Balasi Eszter grafológus és életmód tanácsadótól (lásd alább a részleteket).

Az ár tartalmazza a részvételi lehetőséget az egész napos konferencián, nem tartalmazza az utazási és étkezési költséget.

Kérjük, hogy jegyzetfüzetet és tollat hozzatok magatokkal… És esetleg számíthattok még további meglepetésekre is a helyszínen! :-) Amennyiben felvétel készül a konferenciáról, ki-ki eldöntheti majd utólag, hogy ezt megvásárolja-e.

A helyszínen a témába vágó könyvekből, CD-kből árusítás is lesz, így célszerű némi pénzmagot ;-) majd magatokkal hozni ezért. A kínálatról  még tájékoztatunk benneteket itt, illetve a jelentkezőket e-mailben.

Ajándék eső, nyeremények a résztvevőknek!

Nézzük sorban a lehetőségeket:

1. Ajándékot kapsz – ha korábban ébredsz! Az első 35 jelentkező és részvételi díját befizető megkapja  ugyanis ajándékba Balasi Eszter grafológus és életmód tanácsadó “A pénzügyi önismeret első lépései a kézírás tükrében, avagy hogyan fedezhetjük fel döntési mechanizmusaink alappilléreit” című ingyenes e-könyvét. Ezt majd le tudod tölteni az általunk megadott linkről a számítógépedre. Kérdés: benne leszel az első 35 jelentkezőben?

2. Minden (!) résztvevő Frojda Ida regisztrált pénzügyi tervezőtől ajándékba kedvezményt kap: ha pénzügyi tervezést vesznek igénybe Frojda Idától, ennek díjának 10%-át Ida elengedi. Az erről szóló kupont a résztvevők a konferencián kapják kézbe.

3. Két szerencsés nyertest sorsolunk a 4. Mitől dől a lé? női pénzügyi önismereti konferencián: egyikük Balasi Eszter grafológus 15 ezer forint értékű ajándékutalványát kapja grafológiai mélyelemezésre, vagy önismereti tréningen stb. való részvételre, másikuk pedig Chi*** Csapó Ida női önismereti tréner, nők és pénz specialista 3 online szolgáltatás csomagja közül választhat (PénzTündér, PénzTükör 1., Halogatás Sepregető).

Tarts velünk te is – a szerencsések, a nyertesek, a kedvezményezettek között lehetsz!

Mi a 4. “Mitől dől a lé?” női pénzügyi önismereti konferencia helyszíne?

sziddharta-andrassy_latkepA 4. Mitől dől a lé? konferencia Budapesten a Sziddhárta Spirituális Központban lesz.

Cím: VI. kerület Andrássy u. 98.

Megközelíthetőség: a Kodály Körönd kismetró megállóhoz van közel a helyszín, illetve a 105-ös busszal is lehet érkezni tömegközelekedés esetén (Bajza utcai megállók mindkét irányból).

Garantáljuk…

Biztos vagyok benne, hogy nem úgy mégy el, ahogy jöttél. Nagy esélyünk van arra, hogy bőségben áldott napot töltünk el majd 2010. augusztus 8-án, vasárnap remek hangulatban, támogató női körben. Ha pozitív energiák rezgésére vágysz, akkor különösen gyere –  várunk szeretettel!

Ha elégedetlen lennél, és ezt a helyszínen jelzed, visszatérítjük a részvételi díjadat – az ajándékodat megtarthatod. Tehát semmit nem veszíthetsz, csak nyersz azzal, ha eljössz.

Igen, jelentkezem a 4.“Mitől dől a lé?” női pénzügyi önismereti konferenciára! Máris kitöltöm a jelentkezési lapot:

Név:*
E-mail:*
Keresztneved vagy beceneved (ahogy szólíthatunk):*
Mobilszámod (szervezés miatt kérjük):*
Számlázási név és cím irányítószámmal:*
Ezt a részvételi díjat választom:* Régi ügyfeleknek 8.880,- Ft

Új ügyfeleknek 17.000,- Ft (augusztus 3-a után)

Megjegyzés:


Utóirat: ha bármilyen mondandód, kérdésed lenne ide írjál: ugyfelszolgalat – kukac – gazdagnok.hu